Това, което се считаше за невъзможно, поне до 7-ми април, стана факт. Рилски Спортист направи невероятен обрат, след като сините бяха повели в резултата от дузпа в 13-та минута. Домакините вкараха 2 попадения за крайното 2:1 в 47-та и 50-та минута.

Мачът в Самоков започна по начина, по който започнаха и другите мачове на „сините” от пролетния дял на първенството. Гостите мачкаха съперника от първия съдийски сигнал и напълно нормално откриха резултата. При добра атака отляво, Лусио Вагнер и Коприваров комбинираха, топката стигна до Телкийски, който опита пас и кълбото се удари в ръката на защитника Ивайло Цветков. Реферът Александър Костадинов не се поколеба и посочи бялата точка. Телкийски застана зад топката и с прецизно изпълнение в долния десен ъгъл на вратата на Белло изведе Левски напред. До края на полувремето нищо не предвещаваше дори точка за домакините, защото футболистите на Мъри Стоилов продължаваха да атакуват и да създават положения, които обаче аристократично изпускаха. Домакините се защитаваха и разчитаха на случайността в нападение, като не се отчетоха с голово положение.

Началото на втората част бе повече от ударно за момчетата на Ангел Славков. След разбъркване в наказателното поле на Левски, защитниците на „сините” бяха много несъсредоточени и допуснаха Кирил Александров да изравни. Домакините възкръснаха и се хвърлиха в атака, за да вкарат още попадения на стреснатите столичани. Голът не закъсня. В 50-та минута стадионът изригна, защото Стефан Костадинов наказа втора непростима грешка в националната защитата на Левски.

След като сбъркаха фатално на два пъти, футболистите на гостите се хвърлиха да изравняват и до края на срещата натикаха Рилецо в собствената му половина. Мъри Стоилов се опита да обърне нещата като вкара в игра Йовов, Миро Иванов и Емил Ангелов. Смените очаквано раздвижиха нещата в предни позиции и Йовов удари греда след удар с глава. Колкото повече наближаваше края на мача, толкова по-дезориентирани и хаотични ставаха действията на „сините”. Домакините се бранеха смело и не позволиха на Левски да стигне до изравняване. Дори 5-минутното продължение, закономерно дадено, заради масовото лежане на футболисти и от двата отбора, не помогна на шампионите.

Заключението, което може да се направи след този мач е, че се върна интригата в родното първенство, защото Левски вече води само с 3 точки на върха. „Сините” не играха лошо в Самоков, но всяка грешка се наказва и домакините спечелиха абсолютно закономерно. След двубоя футболисти и фенове на Рилски Спортист дълго време празнуваха на терена победата над Левски.