Отборът на Локомотив София победи трудно тима на Беласица с 2:1 като гост в мач от 19-ти кръг на „А” футболна група на България.

Така столичните „железничари” вече могат да се включат в борбата за титлата, след като заедно с ЦСКА са само на 3 точки от лидера Левски, който се препъна срещу Рилски спортист.

Първото полувреме на двубоя между Беласица и Локо София завърши при резултат 1:1. 

В 17-та минута Маркиньос изведе домакините напред, след като изпълни пряк свободен удар, топката рикошира, но все пак попадна в мрежата на столичани.

Само 5 минути по-късно Локо Сф изравни резултата чрез Цветан Генков. След центриране отляво футболистът засече топката с глава и вкара в левия ъгъл на Бахтарлиев.

До края на полувремето домакините имаха шанс да поведат отново чрез Маркиньос, но двата отбора се оттеглиха при резултат 1:1.

Едно от най-спорните положения в срещата бе в началото на втората част когато Д. Наков стреля с глава в посока вратата на Локо Сф, футболистите на Беласица избухнаха в знак на радост, че топката е в мрежата, но съдията Щурлих прецени, че коженото кълбо не е преминало гол линията.

Така в 78-та минута при едно от малкото положения за момчетата на Стефан Грозданов Караджинов донесе победния гол за своя тим след подаване на Цветан Генков отдясно.

На няколко пъти Голубович успя да спаси вратата си от опасните атаки на Беласица.

Осем минути преди края на двубоя домакините отново имаха своето положение за изравняване, но топката така и не влезе във вратата след центриране на Дубала.