Селекционерът на българския национален отбор по футбол Христо Стоичков заяви на пресконференция днес, че е време медиите да забравят за случилото се около Стилиян Петров и внезапното му завръщане в тима.

„Грешил съм много пъти в моя живот и съм намирал сили да се извиня. Стилиян също намери сили да ми се обади, да разговаряме и повече тази тема моля да се забрави”, заяви категорично наставникът.

„Това, което стана през последните 4-5 месеца, за мен е затворена страница. Стилиян е част от този отбор, и аз като треньор и момчетата в тима му подадохме ръка. За мен по-важен е националният тим, допълни Стоичков.

Относно капитанската лента Камата заяви: „Бербатов ще е капитан на този отбор. Няма да има проблеми и групировки в отбора. Аз, всички момчета и Стилиян доверяваме тази чест на Димитър Бербатов. Знам, че сега има много натиск от страна на медиите, но Стилиян ще се справи.”

Стоичков сподели, че няма контузени футболисти и очаква пълноценна работа от тяхна страна.

Колкото до противника на националите ни в предстоящата евроквалификация наставникът заяви: „Запознат съм с всички неща, които са имали до сега като игри съперниците ни от Албания. Нас ни интересува да има спокойствие в отбора. Няма да е лек този мач. Напротив.”

Христо Стоичков пожела на старши треньора на албанския тим Ото Барич скорошно оздравяване.