Черно море се поздрави с ценен успех над отбора на Локомотив София с 1:0 в първи мач от 7-я кръг в А група. Пред около 1000 зрители на стадион „Тича” домакините се справиха със своя противник при изключително лоши климатични условия от проливен дъжд и силен вятър.

Срещата започна добре за гостите, които в началните минути бяха по-дейният отбор на терена, но въпреки това не успяха да се възползват от предимството си и да стигнат до гол.

В 13-та минута Юруков пропусна да даде преднината за домакините, които в тази среща излязоха без чист централен нападател. Минута по-късно Митев стреля силно отдалеч, но пропусна да открие за „железничарите”, след като топката премина над напречната греда.

Въпреки липсата на типично острие, Черно море успя да стигне до гол в самия край на първото полувреме. В неговата основа бе звездата на моряците – Александър Александров – Алекс. В 44-та минута играчите на Никола Спасов получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, извън наказателното поле, на около 23 метра дистанция. Кривия стреля, стражът на Локомотив Бонджулич изби, но при добавката бившият състезател на ЦСКА Георги Илиев с глава вкара за 1:0.

През втората част Драгомир Окука извърши и трите си смени, като в игра влязоха Димитров (80-та минута), Балдовалиев (58-та) и Златински (46-та). Именно последният в 66-та минута изпълни пряк свободен, но Карамфил Илчев изби.

Като цяло през втората част играта се развиваше в половината на домакините, а в последните минути Локомотив София оказа силен натиск, но въпреки това така и не успя да стигне до изравнително попадение и загуби срещата.

След победата Черно море заема 6-то място с актив от 10 точки. Локо Сф пък е на 2-рото с 13 точки.