Испания запази шансовете си за класиране на Евро 2008, след като победи Дания с 2:1 на „Сантяго Бернабеу”. Домакините вече имат шест точки, докато датчаните са със седем.

И двете попадения на Испания паднаха през първото полувреме, когато от 19-та минута Дания остана с човек по-малко на терена, след като Никлас Йенсен получи червен картон за два бързи фаула срещу двамата бъдещи голмайстори за домакините.

Фернандо Мориентес откри в 34-та минута, след хубав пас на Давид Силва отдясно и прати топката в мрежата с елегантен изстрел. Това бе гол №27 за Моро с екипа на Испания.

Точно преди последния съдийски сигнал за първото полувреме Давид Вия направи 2:0, отново след подаване на съотборника си във Валенсия Силва.

Успехът не дойде лесно за „Ла Фурия” и футболистите в червено трябваше да треперят до последно, за да са сигурни в така важните три точки. Малко след подновяването на играта Михаел Гравгаард намали на 2:1, след центриране на Даниел Агер.

Това направи испанците доста нервни и играта се накъса от много нарушения. Реферът Масимо Бусака отново се изяви и се опита да стигне до втори червен картон, като вдигна още шест жълти през втората част.

Последваха няколко добри шута и в двете посоки, но така и не се стигна до четвърто попадение в срещата и Испания взе глътка въздух и лек тласък по пътя към Евро 2008.

Класирането:

Група F

Швеция 12

Северна Ирландия 10

Дания 7

Испания 6

Латвия 3

Исландия 3

Лихтенщайн 0