Ботев смачка Беласица в дербито на последните в А група. Двубоят, който се игра пред празни трибуни на стадион „Христо Ботев” завърши 5:0, като това бе най-малкото, с което петричани можеха да се измъкнат.

Ботев бе по-добрият отбор през целия мач, а гостите не успяха да отправят нито един удар към вратата на Славчо Тошев и по този начин подсказаха, че бъдещето им няма да е никак розово.

„Жълто-черните” пък записаха първа победа в А група и се отлепиха от дъното на класирането. Бела пък остана твърдо на последното място със само две точки.

Апостол Попов откри голеадата в 19-тата минута, когато получи пас от Аврамов и с едно докосване изпрати топката до левия страничен стълб.

В 41-вата минута Саидходжа бе изведен сам срещу Манолов и стреля от малък ъгъл. Стражът Манолов закачи топката, която обаче влезе във вратата му за 2:0.

120 секунди по-късно Аврамов получи топката в наказателното поле и с удар в горния ляв ъгъл направи преднината на Ботев класическа.

На полувремето пред входа на стадион „Христо Ботев” фенове на „канарчетата” разпънаха транспаранти против собственика на клуба Димитър Христолов, а през второто полувреме техните възгласи се чуваха и на стадиона.

В 63-тата минута Кръстев проби по лявото крило, подаде по земята към Саидходжа, който от 4 метра вкара втория си гол в мача.

В 78-мата минута отново той направи двойно подаване с Йордан Минев и с техничен удар стреля покрай Манолов, за да оформи своя хеттрик и крайното 5:0.