Собственикът на Челси Роман Абрамович отложи сватбата си с Дария Жукова. Причина за това не е разколебаване от страна на милиардера във вярността на половинката му, а световната финансова криза, която притесни дори бившия губернатор на Чукотка.

Според източници близки до двойката, бизнесменът обяснил на Даша, че „сега не е време за празник”. По 24 часа на ден Абрамович регулира финансовите си дела и следи постоянно случващото се на фондовите борси. Това е и причината двамата да решат да отложат пищната шестсерийна сватба.

„Даша трябваше да се омъжи през октомври, но доколкото разбрах, сватбата е отложена за Нова година. Сега не им е до това. Тоест на него не му е до нищо, а тя е умно момиче – подкрепя го”, сподели  приятелка на Дария Жукова.

Самата Даша също няма да си губи времето. Наскоро тя откри галерията си за съвременно изкуство, в която прекарва голяма част от ежедневието си.

Междувременно стана ясно, че роклята на Жукова за така мечтания сватбен ден е почти готова. Преди няколко месеца годеницата на Абрамович посети Роберто Кавали във Флоренция, и обсъди с него модела на роклята си.

„Даша се срещна с Роберто. Дълго обсъждаха роклята й. Даша също е моделиер и вероятно е искала да внесе нещо свое в модела. Но какво са решили все още не знам”, добави приятелката на Жукова.

Медиите разтръбиха за сватбата на Даша и Абрамович още през месец юни, когато Роман е направил своето предложение към 25-годишната си половинка. Според предварителната информация тържеството трябва да се състои в 6 различни края на света, сред които са Москва, Лондон и Ню Йорк.