Футболистът на Пирин Благоевград Стефан Костадинов бе наказан от Дисциплинарната комисия на БФС по чл.22, ал. 1, буква К, колона 5 с лишаване от състезателни права за две срещи и глоба в размер на 5 000 лева за обидни изявления в пресата, подронващи авторитета на длъжностни лица на основание чл.52, ал.2.

Защитникът на Локомотив София Георги Марков пък е наказан за един мач и е глобен със 150 лева за хвърляне на предмет по публиката на основание чл. 22, ал.1, буква Л, колона 4.

В по един двубой няма да играят Юсеф Рабех от Левски, Стоян Георгиев от Спартак Варна и Димитър Коемджиев от Пирин Благоевград, а аут за две срещи е Шукардиния от Вихрен.

За хвърлени предмети в обратната посока – от трибуните към терена, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив и Спартак Варна се наказват с парични санкции в размер на 1000 лева.

Както вече е известно, Спартак бе лишен от домакинство за една среща и глоба от 2 500 лева, а за саморазправа със състезател на отбора гост на основание чл. 34, ал. 1, т.4 и във връзка с чл. 6 , ДК наказа рехабилитатора на тима Свилен Калинов с лишаване от правото да изпълнява функции от името на отбора за три мача и глоба 1000 лева.