Капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов заяви след равенството 0:0 с Италия: "Според мен и двата отбора нямаха много положения. Мисля се, че трябва да сме доволни, все пак това е Италия. Дано тази точка ни помогне. Ние не сме Бразилия, мисля, че ги изненадахме приятно, те очакваха лесен мач. Една точка е добре.”

„Такава ни беше тактиката, бранехме се успешно, трябваше да използваме моментите, в които нападахме, за да отбележим гол. Смея да твърдя, че стояхме много важно тактически на терена,” добави нападателят. „Трудно се играе срещу такива футболисти. Затова казвам, че беше повече биткаджийски мач, нямаше много място за импровизации, затова трябваше да се борим докрай, и мисля, че го направихме.”

„Може да се каже, че мачът с Грузия е ключов в тази квалификация. Той ще е изключително труден. Отиваме там, може би като фаворити на хартия, но те имат добър и опитен отбор. Надявам се да си тръгнем с трите точки, ако го направим, мисля, че ще е много добре за нас,” каза Бербо.

Българската суперзвезда демонстрира самочувствие. „Не сменям фланелката си, освен с играчи, които наистина ми правят впечатление. Поискаха ми я, дадох им, на Джилардино и Роси,” каза той.

На въпрос дали му липсват съотборниците му от Манчестър Юнайтед, Бербо обясни: „И аз искам като идвам в националния отбор тук да са и Роналдо, и Рууни, ама не е така, затова подчинявам играта си на отбора. Мисля, че си свършихме работата,” с усмивка каза Бербатов.