Мобилна СЛУШАЙ LIVE SCORE КОМЕНТАР ИНТЕРВЮ ЖЪЛТО В СНИМКИ АУДИО ВИДЕО ДИРЕКТНО ФОРУМ ВСИЧКИ

Весела Лечева с писмо до президента на ФИДЕ

10 ноември 2008 21:49 Размер на шрифта: T- | T | T+
Весела Лечева с писмо до президента на ФИДЕ
След като президентът на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов предложи Международната федерация по шахмат на Българска федерация да организира мача между българския гросмайстор Веселин Топалов и Гата Камски (САЩ) в София, председателят на ДАМС Весела Лечева изпрати писмо до Илюмжинов.

Ето какво гласи и писмото на Весела Лечева до президента на ФИДЕ:

Весела Лечева, председател на Държавната агенция за младежта и спорта, подкрепи желанието на Българската федерация по шахмат да бъде домакин на полуфиналния мач за световната титла между гросмайсторите Веселин Топалов и Гата Крамски.

В името на важността на състезанието и на по-добрата организационна подготовка за осигуряване на оптимални условия на състезателите и медиите, българската страна предлага времето за тази среща да бъде от 3 до 15 февруари 2009 година.

В писмо изпратено до Кирсан Илюмжинов – президент на ФИДЕ, се подчертава, че са осигурени необходимите финансови гаранции за осигуряване на този двубой. Същевременно българската страна недоумява от променените финансови параметри на срещата, които са разширени до 300 хиляди щатски долара, без никакви ясни аргументи.

  |   Принтирай Принтирай   |   Изпрати Изпрати
FT
Ботев
3:1
Локо Сф
 
FT
Лудогорец
2:0
Локо Пд

Горещи оферти

Реклама