Започналият за първи път като титуляр за националния отбор Димитър Рангелов се присъедини към мрачното настроение след разгромната загуба от Сърбия.

„Думите са излишни след този мач. Не мога да каже защо така стана, вкараха ни толкова много голове, ние създадохме три положения”, заяви футболистът на Енерги Котбус.

„За мое съжаление партньорството с Бербатов приключи бързо. Да напусне си е изцяло негово решение, явно го е заболяло нещо. На полувремето не го видяхме в съблекалнята”.

Относно отбора на Сърбия, Рангелов заяви: „Явно са били силни щом с лекота успяха да отбележат толкова много голове. Трябва всеки да си преосмили нещата за себе си и да види, дали това е пътят. Повечето момчета са млади и трябва всички да помислим, дали така може да се продължава”.

„Явно такова ни е моментното ниво. Начинът е да вкарваме повече, България е имал много силен отбор. Трябва да си повярваме, имаме качества и талантливи момчета”.

„Няма никакви проблеми в отбора, просто все още не се е изградил този колектив, има млади момчета, които трудно се приобщават. Трудно е да се направи един колектив”.

„Според мен трябва да погледнем по-философски на нещата, трябва сами да си извоюваме всичко”, допълни нападателят.