След среброто от Пекин и третата поредна световна титла, Станка Златева избра подобаващо да отбележи успехите през годината сред най-близките и хората, които бяха до нея в тежките и хубави моменти.

Естествено основен двигател на купона в Ямбол бе личният й треньор Симеон Щерев, а босът на борбата в Левски Сашо Томов и неговия помощник Георги Стоичков, както и спортният директор на ОСК Левски Лазар Лазаров си отпуснаха душата след куп перипетии, но в крайна сметка - една успешна година, за която могат много други спортни хора само да завиждат.

Групата от София тръгна с водач отговорникът за ресор борба в Гонг - Иво Райчев. Заснеженият и тежък път до Ямбол бе преодолян в шеги и вицове. За доброто настроение още в автомобила се погрижи нашият шоумен, който използваше трафика само като тренировка за „грандиозния спектакъл” в Ямбол.

Борческо-театралната трупа акостира по живо, по здраво при Станка, която бе трогната от вниманието и уважението на хората, които през цялата година я подкрепяха и стимулира за победите на тепиха.

Сред гостите бе съотборникът на Станка Радослав Великов, който също се отчете с подобаващо тържество след бронза от Пекин.

На купона в Ямбол стана ясен малко известен факт, че спортната кариера на Златева стартира в модерния петобой, но на един лагер в Обзор, треньорът Демир Демирев я открива за борбата.

Яли, пили и се веселили - под този надслов всички останаха доволни от банкета в Ямбол, достоен финал на тежка, но ползотворна година.

На тържеството зоркото око на Райчев забеляза следващата ни голяма надежда в женската борба - красавица, достойна за манекенка, но с талант на тепиха. Имаше и други неща извън спортно-техническата част, но те също са за ценители…