Ботев и Локомотив изиграха поредното невероятно пловдивско дерби, но не успяха да се победят. Равенството 2:2, макар и много зрелищно, с нищо не помага и на двата състава, които продължават да се крепят над зоната на изпадащите. Така след последния кръг от есенния полусезон, Локо ще зимува 12-ти, а Ботев – на 13-та позиция, с равен брой точки – по 15.

Битката за Пловдив отново бе изпълнена с много емоции, както на трибуните, така и на терена. 14000 на стадион „Христо Ботев” видяха почти всичко от футболната игра – фантастични голове, греди, положения, картони, спречквания и разбити глави. Лудото дерби под тепетата стартира под димна завеса и красива хореография на двете агитки. Безспорно повлияни от надъхването на феновете си, футболистите също се постараха да дадат най-доброто от себе си.

Още в 16-та минута Минев центрира от корнер, Саидходжа с глава удари гредата, след рикошета Василев се опита да отиграе топката, но Ставрев се намеси навреме. В 29-та резултатът вече бе открит, когато отново Данчо Минев центрира отдясно, сложи топката на главата на връхлитащия в наказателното поле Краси Кръстев, който разстреля Ставрев. Само след минута-две Анатоли Тодоров пропиля шанса да изравни, като ударът му бе избит от Славчо Тошев, но все пак срещна гредата. Радостта на Ботев трая само шест минути, тъй като Том отбеляза уникално попадение, като стреля от фаул точно под сглобката. Двата тима се оттеглиха на почивка при 1:1, само за да съберат още сили и хъс за втората част.

По-малко от четири минути след началото на второто полувреме, противно на силните минути на Ботев, Локомотив излезе напред. В 49-та минута през куп от тела топката стигна до Митко Илиев в наказателното поле, той бе на ръба на засадата, но очи в очи с Тошев отбеляза. Голът бе зачетен, въпреки претенциите на домакините. Три минути по-късно, вече в другия пеналт, реферът Генов не прие исканията на Ботев за дузпа, когато след центриране от корнер, Минев надскочи всички, стреля с глава, топката бе избита от гол линията, нов шут се спря в Милиев, а жълто-черните поискаха игра с ръка.

Антон Генов взе още някое-друго спорно решение, като например в 69-та минута, когато пожали Краси Кръстев, на когото трябваше да покаже втори жълт картон.

Веднага след това в 70-та минута арбитърът даде дузпа за символичните домакини. Резервата Кабу стреля уникално, нацели гредата, топката достигна Минев, който бе фаулиран от Анатоли Тодоров. Тук отново Генов направи невероятно тъпа грешка, като даде картон за въпросното нарушение на Кюмюрджиев, вместо на Тодоров. Дормушали Саидходжа превърна дузпа в гол за 2:2.

До края на мача и двата отбора имаха възможности да променят резултата, но опитите им бяха неуспешни. Писаров пропусна за Локомотив, а след центриране на Тимонов, Ставрев бе спасен отново от гредата.

Пет минути преди края се стигна и до спречкване между футболистите на терена, но нервите се успокоиха бързо. Кабу успя да прати топката във вратата на Локомотив н 87-та минута, но явно игра с ръка. Минута преди края на редовните 90 голмайсторът за „смърфовете” Том получи втори жълт картон и бе изгонен, а гостите играха с 9 души още малко, след като Данчо Милиев си разби главата и му бе оказвана лекарска помощ. Двубоят приключи със страхотен удар на Кабу, който обаче бе отразен от Ставрев.

В крайна сметка, при 2:2, и двата състава могат да са доволни от играта си, но не и от резултата, който ги остави да зимуват в дъното на класирането. Със сигурност и Ботев, и Локомотив обаче днес показаха, че мястото им не е там. Ще имат още цял полусезон и да го докажат с резултати.