Левски победи с 2:0 Пирин в последната си среща от есенния дял на първенството и се намести трайно (поне до края на зимната пауза) на първото място в класирането на А група. Георги Иванов – Гонзо, успя максимално да се възползва от жеста на ЦСКА, който вчера направи 2:2 срещу Локомотив в Мездра и отстъпи лидерската позиция.

Феновете на „сините” имаха шанса за трети пореден мач от шампионата да скандират името на любимеца си след вкаран гол, а след последния съдийски сигнал и да поздравят всички футболисти, които се окичиха със своеобразната „титла” „есенен първенец”.

През първото полувреме остротата и качествените отигравания липсваха от страна и на Левски, и на Пирин, което попречи на тимовете да сътворят опасни положения пред двете врати, с изключение на няколкото статични положения.

На почивката обаче старши треньорите Емил Велев и Петър Михтарски изглежда са успели да мотивират момчетата си, но решаващи в случая се оказаха смените, направени от страна на наставника на „сините” и най-вече Георги Иванов, който влезе в началото на второто полувреме.

След натиска на „сините” в началните минути се стигна до 52-та минута, когато Николай Димитров центрира отдясно от фаул и Гонзо откри с глава за 1:0. Последваха силни минути за съперника от Благоевград, но няколкото добри атаки останаха неоползотворени.

От това се възползва отборът на Левски, който в 67-та минута стигна до второ попадение. Влезлият като резерва Дарко Тасевски с едно докосване намери Жоазиньо, бразилецът асистира на Георги Иванов, който отблизо прати кълбото зад Ивайло Иваников за втори път в мача.

С този успех Левски се изкачи на първото място в класирането с 33 точки, докато досегашният лидер ЦСКА отстъпи на второто и е с една по-малко - 32. Пирин пък е на 9-а позиция в 18 точки.

Последният двубой на Левски е следващата неделя (7 декември), когато вицешампионите ще се изправят срещу Сливен в турнира за Купата на България.