Старши треньорът на Левски Емил Велев заяви след победата с 2:0 над Пирин, че през зимната пауза в тима ще бъдат привлечени минимум 2-3 нови попълнения. Наставникът сподели още, че е останал доволен от футболистите, влезли като резерви по време на мача от 15-я кръг на шампионата и най-вече Георги Иванов – Гонзо и Дарко Тасевски.

„Вчера имах притеснения относно тази среща. Футболистите влязоха по-трудно в мача и за моя радост играчите, които се появиха като резерви се справиха добре. Атакувахме през цялото второ полувреме и закономерно победихме”, сподели треньорът на „сините”.

„На средата на пътя сме, но ни чака още много работа. Очаква ни цял полусезон. Имаше и нападки срещу нас, но гледахме да не слушаме всякакви хули и обиди. Според мен закономерно сме на първо място. В Левски никога не може да е лесна работата.Знаете, че се борим за шампионска титла и купата, а това изисква голяма концентрация и себераздаване. Мисля, че до този момент се справяме добре”, каза още Емил Велев.

„За мен съдията свири нормално и по правилата. Когато един отбор се затвори в собствената си половина, е много трудно да се правят атаки, но видяхте, че след като им вкарахме един гол, те се опитаха да играят. Пирин е добър отбор. Радвам се, че те не успяха да вкарат, а след това ние реализирахме второ попадение”, добави Велев.

На въпрос за Жеан Карлос, който все още не може да се наложи в състава, треньорът сподели: „Какво да ви кажа? Той не е играл много минути и днес може би беше като ново начало - да излезе като титуляр. Ще направим подготовката, ще видим какво ще правим.”

Относно новите попълнения, които Левски смята да привлече през зимата, Емил Велев сподели: „Минимум двама-трима ще привлечем, което е задължително, но това ще стане ясно след няколко седмици. Паузата е дълга и затова ще имаме време да се ориентираме.”

„Видяхте, че след като влязоха Гонзо и Дарко Тасевски замириса на футбол, и за мен не е ново, че те правят такива неща”, добави треньорът, който говори и за контузията на Георги Иванов, който след второто попадение пожела да бъде сменен: „Имах опасения за Гонзо, след като изигра два тежки мача, тъй като имаше проблеми с адукторите. Предполагам че до неделя – до мача за Купата, ще е наред.”