Петър Кюмюрджиев, който получи незаслужен жълт картон при дузпата за Ботев Пд в дербито срещу Локомотив, заяви след равенството 2:2: „Наистина стана един добър мач за българските стандарти, стана едно истинско дерби. За съдията какво да кажа – вече трети пореден мач ни показват червен картон, като преди това трябваше да изгони футболист на Ботев. За дузпата – Анатоли Тодоров направи дузпата, на мен ми показа жълт картон. Аз го питах защо, а той – „Обърках се”! Питах го и сега ако получа втори жълт картон, какво правим?! И той не ми отговаря. Сигурно за неправилно дишане ми е показал картона. Питах го защо ми го е показал, а той не ми отговори, не знае.”

„Да, можехме и да паднем, както можехме и да бием. Мисля, че резултатът 2:2 е справедлив. Благодаря на нашите фенове, които ни подкрепяха постоянно,” отбеляза още той.

„Всичко е нормално, тази седмица трябва да ни изплатят и едната заплата, която имаме да вземаме. Мисля, че втория полусезон е по-лесна програмата и Локомотив ще е това, което трябва да бъде,” коментира Кюмюрджиев ситуацията в Локомотив.