Макар и да остава една седмица до началото на пролетния дял от първенството в Левски още се надяват да продават. Това заяви вчера собственикът адвокат Тодор Батков.

Старши треньорът Емил Велев пък заяви, че това са футболистите, с които ще започне пролетта и може да е прав, но до известна степен.

Левски е готов да продаде Зе Соарес в Русия на всякаква цена, стига да се намери сигурен купувач. Желаещи да имат бързоногия бразилец са от Кубан, но от там не се съгласиха с първоначално поисканата за Зе сума. Руснаците видяха бразилеца и в мач с техния тим, който се игра в Анталия. При наличието и на Йовов за Зе не е гарантирано, че ще е титуляр дори и да остане. Затова от Левски са готови да се разделят с него „за колкото дадат пари”.

При Жоазиньо положението е малко по-различно, но само малко. Той вече ще бъде прежален на двойно по ниска цена от първоначално исканите 3 милиона евро. Там засега най-сериозен купувач се явява Терек Грозни, където старши треньор е Вячеслав Грозни. В неговия отбор има много чужденци, но повечето са на проби и без договори. Лично бившият треньор на Левски гледа няколко пъти предлаганото от „сините”. В Анталия имаше и мач Левски – Терек. Грозни гледа и Рабех в мача с Динамо Минск, където мароканецът направи супер мач.

Вячеслав Грозни обяви, че сега няма да взима играчи от Левски, но по-скоро това бе тактически ход от негова страна, за да може спокойно да работи по евентуален трансфер.

Левски може да започне първенството и с двамата бразилци – Зе и Жо, както с мароканеца Рабех, но да не го завърши с някой от тях. Тримата да играят в първите четири мача за Левски и на 14 март да стане трансфер. На тази дата затваря руският пазар.