Носителят на Купата на УЕФА Зенит Санкт Петербург показа всичко друго, но не и европейско поведение с последното си решение спрямо част от феновете на тима. Оказа се, че напук на 21 век, Зенит няма да продава абонаментни карти за новия сезон…на жени!

Изненадващото решение било взето след среща на ръководството на фен клуб на Зенит, което стигнало до заключение, че дамската част от агитката „само разсейва останалите фенове, само с присъствието си на стадиона”. Привърженик сподели: „Не мога да подскачам и псувам, когато около мен има представители на по-красивия пол.”

Зенит с неудоволствие потвърди промяната на политиката, въпреки че от клуба очевидно предпочитаха случаят да се потули. „Младите жени нямат право на карти, но не всички жени,” заяви говорителят на Зенит Руслан Дрюма. „Взели сме решение и няма да го дискутираме с медиите.”

Предвид факта, че на собствения си уебсайт Зенит твърди, че влага всички сили в изкореняването на расизма и дискриминацията, подобен ход е меко казано – невероятно компрометиращ…