ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 3:1 в дербито на 18-тия кръг в А група. „Армейците” стигнаха до ценния успех на негостоприемния стадион „Лаута” с два гола на Руи Мигел и един на Иван Иванов.

Двубоят премина при тежки условия, след като през цялото време силен вятър затрудняваше действията на двата отбора.

Срещата започна с натиск на гостите от ЦСКА, които още в 7-мата минута вкараха топката във вратата на Акалски чрез Иван Иванов, който обаче бе в положение на засада.

2 минути по-късно никой не можеше да спре Иванов, който надскочи Делибашич и засече с глава центриране на Маркиньос, за да открие резултата.

В 15-тата минута втори гол на „армейците” не бе зачетен заради нова засада. Маркиньос центрира в наказателното поле, Акалски изби в краката на Руи Мигел, който вкара нов нередовен гол.

Малко след това пък един от най-активните за гостите, Маркиньос, стреля директно от корнер и ударът му бе избит със сетни усилия от Акалски.

Постепенно домакините изравниха играта и в последните минути на полувремето упражниха сериозен натиск пред вратата на ЦСКА.

В 44-тата минута след центриране на Делибашич, Ивайло Петров се размина с топката, но Даксон не можа да насочи топката в опразнената врата.

В следващата атака обаче бразилецът се реваншира, след като премина през двама противникови футболисти и бе фаулиран от Кирил Котев в наказателното поле. Съдията в този мач Христо Ристосков отсъди дузпа, реализиране от Павле Делибашич.

По този начин двата отбора се оттеглиха на почивка при равенство. лександър Тонев замени на полувремето получилия травма Дормушали Саидходжа.

„Червените” отново излязоха напред в резултата в 55-тата минута, когато Руи Мигел с глава вкара за 2:1.

В следващите минути гостите на няколко пъти можеха да вкарат трети гол, но Руи Мигел на два пъти пропусна.

В 79-тата минута Локомотив можеше да изравни резултата. След прострелен пас по земята на Милотинович, Даксон и Делибашич се разминаха с топката и не успяха да се възползват от страхотния шанс.

До края на мача домакините упражниха хаотичен натиск, докато шампионите не успяваха да се възползват от своите контраатаки.

В първата минута на продължението „железничарите” имаха корнер, при който дори вратарят Кирил Акалски нахлу в наказателното поле.

Вместо да изравнят резултата обаче, възпитаниците на Аян Садъков допуснаха трети гол. Александър Тонев напредна отдясно и подаде към Руи Мигел, който без проблеми вкара втория си гол в мача, с който сложи край на спора в мача.

Това бе трета поредна победа за „армейците” под ръководството на Любослав Пенев, който няма загубена точка, откакто е начело на тима.

Със спечелените три точки ЦСКА излезе на върха в класирането поне за 2 часа преди изиграването на двубоя между Левски и Черноморец. В момента „червените” имат 41 точки, докато „сините” са с 39. Локомотив Пловдив пък остана на 10-то място с 21.