Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев сподели своите впечатления след победата с 3:1 при гостуването на Локо Пд. „Доволен съм от атаките, но не и от реализираните положения. Ако имаме едно положение в мач, трябва да го реализираме. Отдавам го на напрежение, може би неопитност, все пак това са млади състезатели. Това е нещо, което трябва да се усъвършенства, важно е за нападателите, които близо до противниковата врата трябва да са безпощадни,” обясни Пенев на пресконференцията след двубоя.

Той продължи:„Трябва да има спокойствие, не и напрежение. Може да спечелим, да направим равен, да загубим, въпросът е да има спокойствие. Работим ли правилно, резултатите ще дойдат. От утре вече мислим за Спартак Варна.”

Смяната на Дормушали Саидходжа в началото на второто полувреме породи въпросителни, на които Пенев отговори така: „Саидходжа се беше поизморил малко, имаме свежи хора на пейката, така че бе редно да има промяна. Не съм се карал, аз ги насочвам, аз им помагам, ориентирам ги в обстановката. Когато не ми спазва тактическата дисциплина и указанията, аз съм длъжен да го коригирам, това е. Не това е причина за смяната.”

„Това не са нерви, аз съм просто темпераментен, вътрешно съм много спокоен,” обясни наставникът бурното си поведение край страничната линия.

„Ние трябва да бъдем рентабилни, ще има мачове, в които няма да играем добре, но трябва да печелим. Днес стана един много добър мач за стандартите на българския футбол. Доволен съм от всички, без изключение, и от тези, които играха, и от отношението на тези, които бяха на пейката,” завърши Любо Пенев.