Левски запази преднината си от една точка пред ЦСКА и след 18-тия кръг в А група. На своя стадион „Георги Аспарухов” „сините” победиха Черноморец с 3:1. Победата отново дойде трудно за домакините, които до самия край на мача пазеха своята преднина от един гол. Дарко Тасевски, Христов Йовов и Зе Соарес донесоха успеха на Левски, а Георги Божилов вкара единственото попадение за гостите.

Емил Велев пък триумфира в задочния спор срещу Красимир Балъков, който през зимата бе близо до това да заеме неговото място, начело на Левски.

Двубоят на „Герена” се игра в доста неприятни условия за футбол, след като през цялото време силен вятър мъчеше футболистите на двата отбора, а в края на срещата дори заваля сняг.

Мачът започна с лек натиск на домакините, които можеха да открият резултата чрез Гонзо, Тасевски и Лусио Вагнер. Въпреки това, най-опасното положение за първите 30 минути бе дело на Черноморец. В 25-тата минута, след грешка на Йовов, Платини пое топката и стреля към вратата на Петков. Тя тупна коварно пред вратата, след което срещна дясната греда на вратата.

В края на полувремето феновете на „сините” започнаха да освиркват своя любимец Христо Йовов, който почти нямаше точно отиграване до този момент.

Левскарите все пак стигнаха до гол в 43-тата минута чрез обичайния заподозрян напоследък Дарко Тасевски. Топката попадна отляво в Лусио Вагнер, който центрира в наказателното поле. Там македонският национал засече технично с глава и вкара в долния ляв ъгъл на Стоянов.

Само 3 минути по-късно Жоазиньо можеше да реши всичко, но ударът му срещна дясната греда на Черноморец.

Второто полувреме започна доста неприятно за „сините”, след като още в 48-мата минута резултатът бе изравнен. Стоимирович успя да се справи с Живко Миланов в близост до тъч линията и центрира в наказателното поле, където Божилов засече топката пред погледа на Рабех и Генев за 1:1.

В 62-рата минута Христо Йовов успя да даде нова преднина за Левски. Жоазиньо получи топката отляво и подаде към Йовов на точката на дузпата. Бижутера се обърна и с перфектен изстрел вкара за 2:1.

Веднага след това голмайсторът бе заменен от Зе Соарес, този път под бурните ръкопляскания на феновете.

В 69-тата минута „сините” стигнаха до любопитна ситуация, след като Николов върна към Стоянов и стражът на гостите улови топката с ръце. Съдията Георги Игнатов отсъди непряк свободен удар в наказателното поле, но шутът на Гаджев се удари във футболист на „акулите”.

След втория гол на Левски, момчетата на Красимир Балъков опитаха отново да застрашат Георги Петков, но натискът им бе по-скоро хаотичен и не затрудни отбраната на „сините”.

В 86-тата минута възпитаниците на Емил Велев сложиха точка на спора след изцяло бразилска комбинация. Жоазиньо проби по лявото крило и подаде успоредно на вратата към своя сънародник Зе Соарес, който вкара в опразнената врата.

Със спечелените три точки Левски се върна на върха в А група, където бе отборът на ЦСКА за няколко часа. „Сините” имат 42 точки, докато ЦСКА е с една по-малко. Черноморец пък остана 9-ти с 22 точки след втората поредна загуба.