Отборът на Спартак Варна поднесе една от изненадите в 18-ия кръг на родния шампионат. Възпитаниците на Анатоли Кирилов, които преди този кръг заемаха предпоследната позиция във временното подреждане, се наложиха с минималното 1:0 като гост на Сливен.

Двубоят на стадион „Хаджи Димитър” започна с натиск за Сливен, но нападателите на домакините не успяха да се възползват от създадените положения. Първата добра възможност за гостите от Варна създаде Даниел Моралес, който в 19-ата минута стреля опасно от фаул, но топката премина встрани от вратата.

Последва прекрасна възможност за възпитаниците на Георги Дерменджиев, но Иван Стоянов се засуети и бранителите на Спартак се справиха със ситуацията. В заключителните секунди на първата част Костадин Стоянов също имаше шанс да се разпише, но ударът му не попадна в целта.

Противно на логиката резултатът в Сливен откриха гостите от Варна чрез Велимир Иванович. Сърбинът бе точен в 55-ата минута.

До края на мача домакините направиха всичко възможно да изравнят резултата, но така и не съумяха да преодолеят вратаря Цанков.

Така тимът на Спартак Варна се изкачи с едно място във временното подреждане и вече се намира на границата на зоната на изпадащите с равен брой точки с тринадесетия Вихрен.

Сливен остава седми поне до утре, когато може да бъде изпреварен от състава на Локомотив Мездра, който посреща Миньор Перник.