Отборът на Черно море успя да победи, макар и много трудно, с минималното 1:0 Ботев в среща от 18-я кръг на А група. Единственото попадение в мача реализира Георги Илиев две минути преди края на двубоя. „Моряците” се справиха със своя съперник, въпреки че от 10-та минута играха с човек по-малко, заради директен червен картон на вратаря Карамфил Илчев.

В края на срещата пък главният съдия Антон Генов, за който това бе мач номер 200 в кариерата му като рефер, изгони още двама играчи от терена. Този път потърпевши бяха Попов и Манчев от Ботев.

Черно море започна много вихрено срещата с тотална диктовка до 9-та минута на мача. След това, при първата атака на Ботев, Краси Кръстев остана непокрит, напредна сам срещу Карамфил Илчев, вратарят излезе и пред границата на наказателното поле го фаулира. Антон Генов показа директен червен картон на стража и отсъди пряк свободен удар в полза на гостите.

Реакцията на старши треньора на „моряците” Никола Спасов бе моментална, след като в игра вкара резервния си вратар Пиргов,  появил се на мястото на Георги Какалов. Фаулът бе изпълнен от Тимонов, но Пиргов изби. След получилото се меле, Кабу вкара топката в мрежата на Черно море, но страничният рефер вече беше маркирал засада.

До края на първото полувреме, въпреки че играха с човек по-малко домакините имаха няколко шанса да стигнат до гол чрез Александър Александров – Алекс. Боте пък окрилен от превъзходството си пък също сътвори няколко добри атаки, но в крайна сметка без резултат.

През второто полувреме Ботев направи всичко възможно да спечели мача, но ключова се оказа и друга смяна в състава на Черно море - в 59-та минута Георги Илиев влезе на мястото на Алекс. Две минути преди края на редовното време резервата Илиев донесе трите точки на „моряците”, след като от пряк свободен удар оплете топката в мрежата на „канарите”.

Веднага след попадението гостите започнаха да търсят сметка от Антон Генов за зачетеното от него попадение. Заради бурната си реакция, червен картон отнесе Апостол Попов. В даденото продължение пък за грубо влизане бе санкциониран и Николай Манчев, за който това беше втори жълт картон.

Така след спечелените три точки, макар и изстрадани Черно море остава на третата позиция в класирането на А група след Левски и ЦСКА. Ботев пък си усложни много ситуацията, тъй като заема предпоследната 15-та позиция след 18-я кръг на първенството.