Наставникът на Левски Емил Велев остана доволен от победата с 3:1 над Черноморец Бургас днес. Успехът за „сините” дойде след попадения на Дарко Тасевски, Христо Йовов и Зе Соарес. За „акулите” се разписа Георги Божилов.

„Казах, че ще бъде труден мач. Така и стана. Опитахме се в началото да притиснем противника в тяхната половина. Играхме много бавно и се подведохме по тяхното темпо. Радвам се, че към края на полувремето се вдигнахме и отбелязахме гол. В последните минути можехме да вкараме още един”, коментира Велев.

„Предупредих на почивката футболистите си, че през второто полувреме срещу вятъра ще ни бъде трудно, но се радвам, че играем с хъс и настроение. Доволен съм от резултата.”

„Не бих казал, че отсъствието на Давид Бистрон се отрази в отбрана. Нито Генев, нито Рабех направиха някакви грешки. Може би единствено при гола. Трябваше да бъдат по-близо до нападател. Като цяло съм доволен от защитата”, каза още специалистът.

„На Христо Йовов не му спореше играта днес, но се радвам, че отбеляза този гол, който ни даде глътка преднина. Дори и при 1:1 не изпитвах притеснения. Гледам да стоя трезво на краката си. Радвам се, че хората, които влязоха направиха този обрат. Ние сме колектив и трябва да разчитаме на всички”, продължи Велев.

„Хареса ми партньорство на Гаджев и Да Коща. Особено през второто полувреме имаше доста неща, които искам да виждам. Имаше агресия, добри подавания с които успяхме да матираме защитата на гостите. Можехме да отбележим още голове, но съм доволен и на 3:1”, завърши Емил Велев.