Старши треньорът на Ботев Пд Костадин Ангелов бе много ядосан от съдийството на двубоя с Черно море от 18-я кръг на А група. „Канарчетата” загубиха нови точки, след като отстъпиха с 0:1 във Варна.

„В този мач нямаше как да победим, нито да измъкнем нещо. Те през цялото време бяха с човек повече от нас, визирам съдията. Това е! Според мен той опорочи мача. Стана един добър мач, но съдийството беше безобразно. Ще подадем жалба при всички положения,” заяви Ангелов.

„Не оправдавам футболистите, че не успяха да се възползват от численото неравенство, но от една страна, не знам как може да се получи това при такова безобразно съдийство. Имам предвид всяка една ситуация на терена, мога да посоча 100. Всяко едно нарушение в полза на противника – не се даваше картон. А от нашия отбор само на мен мисля, че не даде картон. Никакво нарушение нямаше при фаула, от който ни вкараха гол. Не съм сигурен в ситуацията за червения картон, ще ги гледаме, ако трябва лично аз ще ги монтирам. Хиляди ситуации,” продължи разпалено младият специалист.

„Със запалка ме удариха, но е ясно, че наказват само публиката на Ботев, и само Ботев. Ако беше на нашия стадион, щеше да стане страхотен скандал, щяхме да бъдем наказани за два мача, без публика, на чужд терен…Може би е решено Ботев да изпадне, но ние ще направим всичко възможно да останем. Въпреки че явно е решено да изпадне Ботев,” завърши Коце Ангелов.