Старши треньорът на Черно море Никола Спасов сподели след победата с 1:0 над Ботев, че не вини Карамфил Илчев за това, че рискува и получи червен картон още в 10-та минута на срещата. Според наставника играчите му са се справили на ниво и е доволен от тях.

„Стана тежък мач, но за сметка на това много интересен. Радвам се, че го спечелихме, смятам, че беше съвсем заслужено, особено след като 80 минути играхме с човек по-малко. След изгонването на Карамфил Илчев се посмутихме, позволихме на Ботев да наложи временен превес. Не можахме много бързо да се ориентираме, но за сметка на това второто полувреме го започнахме много добре, създадохме положения. И в крайна сметка спечелихме”, сподели наставникът на Черно море.

Относно отсъжданията на Антон Генов, Никола Спасов сподели: „Не мога да кажа, че повлия на резултата. Ако от Ботев имат претенции за някоя ситуация, не мога да кажа нищо сега. Не видях нещо, освен ако имат претенции за изгонването на вратаря ни, но аз не мога да преценя от мястото където бях. Но в крайна сметка какви претенции да имат, като това им беше единственото положение.”

„Създадохме много положения преди гола от фаул, затова мисля, че не би трябвало да имат толкова претенции, защото те не създадоха положения. И според мен заслужено си взехме мача”, добави още Никола Спасов.

„Грешката тръгна от Колибали и Илчев нямаше какво друго да направи. Аз в крайна сметка рискувах много като оставих на пейката Юруков и Жоро Илиев, а тяхното отсъствие влияе много. Но Юруков имаше леко разтежение, Илиев беше три дни с вирусно заболяване и не беше в добро физическо състояние. Пак ви казвам рискът беше поет от моя страна. Бяха готови да влязат и мисля, че се включиха прекрасно”, каза още наставникът.

„Смяната на Алекс беше мое решение. При него я нямаше тази свежест и исках да го съхраня, защото в събота отново имаме мач. Теренът беше тежък. Просто нямам забележки към нито един от футболистите. Всички се държаха страхотно на терена, с изключение на тази ситуация, която създадоха Ботев, при която Карамфил беше изгонен”, завърши Спасов.