Селекционерът на националния тим Станимир Стоилов взе решение да повика в отбора за квалификацията с Кипър Николай Михайлов, след като стана ясно, че има здравословни проблеми с Георги Петков.

Още вчера на пресконференцията Стоилов призна пред журналистите, че Петков има проблеми с коремни мускули. Николай Михайлов бе повикан за мача на младежкия национален отбор с Казахстан, но сега ще се присъедини към мъжкия състав. На мястото на Михайлов при младежите е повикан Иван Караджов от ЦСКА.

Ники Михайлов също имаше здравословни проблеми при пристигнаето си за лагера на тима и пропусна първите няколко тренировки под ръководството на Иван Колев. След това обаче той се възстанови напълно. Така се сбъдва казаното от него пред Гонг преди няколко дни, че скоро ще бъде при мъжете. Това не е първата повиквателна за Михайлов в мъжката формация на България.

Макар и със здравословни проблеми Петков ще бъде записан като резервеа на Димитър Иванков за мача с Ейре в съботната вечер, а веднаха след завръщането си в България вратарят на Левски ще бъде освободен.