Отборът на Левски допусна поражение с дузпи от състава на Чес Юнайтед. „Сините” паднаха на „Герена”, тъй като шахматистите извадиха по-здрави нерви.

В редовното време срещата завърши наравно-6:6. Головата сметка в мача откри Даниел Боримиров, който носеше лентата за Левски, които играха с жълти екипи. Кубинският гросмайстор Домингеш се превърна в голмайстор бележейки в мрежата на Руслан Михайлов за 1:1.

В шестата минута на стадион „Георги Аспарухов” стъпи Бербатов, който промени доста неща в играта на Чес Юнайтед. До края на първото полувреме, Левски дръпна с 3:1, а Даниел Боримиров стана автор на хеттрик, в стил Иван Цачев от снощи.

След паузата Карлсен върна Чес в играта бележейки гол. Минута по-късно Емил Велев отбеляза за Левски и резултатът набъбна на 4:2.

Треньорът на тима от „Герена” се амбицира и отново прати топката във вратата на Иванчук. След това обаче дойде ред на Киприан Бербатов, който вкара за 5:3.

Божидар Искренов, който е известен и като „Радостта на народа” показа, че не е забравил голмайсторските умения и мушна шестото парче за Левски.

Шахматните корифеи се вдигнаха на нечуван щурм и стигнаха до реми в сетния миг. Най-напред, играещия като полеви футболист Георги Петков си наниза автогол. Последва и реплика от страна на Боримиров: „Велев внимавай с Петков, за мача със Славия ще е нож с две остриета”!

Домингеш и Карлсен също се разписаха по още веднъж, за да стане резултатът равен-6:6.

При дузпите на вратата за Левски застана Даниел Боримиров, но това не помогна. За Чес безпощадни бяха Бербо и Иванчук. Братовчедът на Митко от Манчестър Юнайтед показа на именития си родственик, как трябва да се стреля от бялата точка. Иванчук пък освен с феноменалните си спасявания, показа и добра психика, вкарвайки победното попадение за Чес Юнайтед.

За Левски единственият, който вкара от дузпа бе треньорът на вратарите Руслан Михайлов.

Впечатление направи и съдията Йозеф Винацер, който е изпълнителен директор на М-тел. Реферът бе изключително строг, но за сметка на това справедлив.

Ето и съставите на двата отбора: Левски- Руслан Михайлов, Даниел Боримиров, Емил Велев, Георги Петков, Божидар Искренов, Тони Здравков /Николай Митов/.

Чес Юнайтед- Василий Иванчук, Веселин Топалов, Алексей Широв, Лениер Домингеш, Юе Ван, Магнус Карлсен /Кипиран Бербатов/