Диян Петков ще даде почивка на част от основните си футболисти в гостуването на Дунав

Старши треньорът на Нафтекс Диян Петков ще даде почивка на двама от титулярните си футболисти в гостуването на Дунав (Русе) тази неделя. Срещата ще пропуснат капитанът на „шейховете” Малин Орачев и халфът Цветомир Валериев.

25-годишният Валериев все още лекува травма в бедрото, заради която игра на инжекции при класическата победа над Несебър в събота. Полузащитникът бе заменен на почивката на двубоя и Петков предпочита да не форсира завръщането му в игра, като му даде по-дълго време за възстановяване.

Срещу Дунав обаче ще се завърне левият бранител Веселин Пенев. 26-годишният футболист пропусна последните два мача на Нафтекс заради проблеми с бедрото, но вече е напълно възстановен и ще бъде на разположение за гостуването в Русе.

Халфовете Стефан Костадинов и Георги Алексиев също са аут, като първият няма да играе до края на сезона. Алексиев се възстановява от контузия вече повече от месец, но ще бъде готов за някой от последните мачове през настоящата кампания.

Четири кръга преди края на шампионата Нафтекс има преднина от 10 точки пред третия Калиакра (Каварна), като трябва да спечели още 3, за да си осигури втората позиция, която дава право на участие на баража за влизане в „А” група.