Концесията на стадион „Локомотив” в Пловдив ще бъде дадена на президента на едноименния футболен клуб Галя Топалова. Това стана ясно, след като не се намериха други желаещи да се включат в конкурса и нейната кандидатура остана единствена. Днес изтече срокът за подаване на документи за участие в концесията.

На 25.05.2009 год. от 10:00 часа в сградата на пл. Централен № 1, на 10-тия етаж ще заседава комисията, която ще гледа документите за допустимост на участника. Едва след допускането на кандидата, ще се пристъпи и към гледане на самите документи.

Само някаква нередност при предстоящите проверки може да попречи на Топалова да пристъпи към изпълнение на концесионните условия.

„Документацията ни е изрядна и няма да имаме проблеми с нея. В следващите 9-10 месеца предстои проектиране и разчистване на терена. Надявам се следващата пролет да дадем старт на строителството. Разполагаме с необходимите средства за инвестиране, а и предполагам, че дотогава кризата ще е отминала”, заяви за Гонг финансовият директор на „черно-белите” Иван Петлешков.

Той допълни още, че Локо Пд има уверението на БФС, че ще стадионът в парк Лаута ще получи лиценз и отборът ще играе мачовете си от първия полусезон на следващото първенство на него. За втория дял от шампионата вариантите за домакинство са терените в Брестник, Раковски и стадионът на частния ФК „Векта” в Пловдив. Най-добрият вариант за „смърфовете” е да играят срещите си на ст. „Пловдив”, ако той получи лиценз от футболната централа.