Ден след празничния 24 май, Веселин Топалов направи поредния си успешен ход като откри звездата със своето име на Famous Алеята на известните българи. В 14 часа той слезе от черно-бялата лимузина, придружаван от своя мениджър Силвио Данаилов, и стъпи на Алеята пред кино „Арена Младост”.

Шахматист номер едно на България за всички времена постави златен подпис върху своята звезда и прие почетния плакет от г-н Ставри Калинов, член на журито, което издига номинациите. Скулпторът беше силно развълнуван и сподели пред гостите: „Той напълно заслужава своето място тук.“

Видимо притеснен от големия интерес към него, Веселин Топалов беше кратък в благодарностите си, но много емоционален.

„Благодаря на журито. За мен това е голямо признание. Чест е да бъда в такава компания и името ми да бъде редом с това на толкова велики и успели българи. Не знам дали не ми е рано да имам своя звезда на Алеята на славата, но със сигурност мога да кажа, че днес се чувствам признат от цяла България!“

По време на бляскавата церемония Топалов получи още златна 24-каратова звезда и уникална бутилка The Famous Grouse уиски с името му върху етикета.

Историята на родната Алея на славата започва да се пише през 2005 година и днес там могат да се видят звездите на емблематични личности като Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Лили Иванова, Васко Василев, Валя Балканска, Теодосий Спасов, сестри Малееви, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова и други. Номинациите на всеки един от тях се издигат от жури от уважавани българи, доказали се професионално в различни области на живота.