Две от фаворитките Йелена Янкович (Сърбия) и Светлана Кузнецова (Русия) преодоляха без особени затруднения първия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставената под номер 5 Янкович се справи с Петра Четковска (Чехия) с 6:2, 6:3, докато седмата в схемата Кузнецова разби представителката на домакините Клеър Фойерщайн с 6:1, 6:4. 24-годишната сръбкиня, полуфиналистката от последните два сезона, набързо поведе с 4:1, когато мачът беше спрян за около два часа заради дъжд.

При подновяването на играта Янкович, която търси първа титла от Големия шлем, продължи да доминира. Тя направи трети пробив в осмия гейм, за да вземе първия сет.

Във втората част 85-ата в света Четковска оказа по-голяма съпротива и дори успя да спечели на два пъти подаването на съперничката си,информира БТА.

Бившата номер 1 в света обаче не допусна изненада и след 19 печеливши удара продължава напред след 75 минути игра.

Финалистката от 2006 година Кузнецова също имаше проблеми само във втория сет срещу участващата с "уайлд кард" Фойерщайн.

23-годишната рускиня имаше аванс от 5:1 срещу 239-ата в света дебйтантка на "Ролан Гарос" преди да започне на вали. В началото на втората част двете си размениха по един пробив, а Кузнецова успя отново да спечели подаването на съперничката си в седмия гейм, което се оказа решаващо за успеха за 62 минути.