Въпросителните около бъдещето на Карло Анчелоти продължават да занимават медиите в Италия. Според последните слухове, Андрий Шевченко, който играе в Милан под наем от Челси, е връзката между наставника и лондонския клуб.

La Gazzetta dello Sport смята, че принадлежащият на Челси футболист е станал ключовото звено в преговорите между английския тим и Карло Анчелоти.

В последните няколко седмици редица медии пратиха специалиста, работещ с „росонерите” от 2001 година насам, начело на Челси.

Според La Gazzetta dello Sport, Шевченко е организирал срещи и помагал, в ролята на преводач, на наставника и Роман Абрамович да водят кореспонденция. Руският олигарх предпочел да използва нападателя, за да не привлича вниманието на журналистите и останалите замесени страни.

През лятото Шевченко ще може да се върне в Челси, при това заедно с Анчелоти. Договорът на италианският специалист с Милан изтича след година, но въпреки това обстоятелствата сочат, че треньорът може да акостира скоро на „Стамфорд Бридж”.