Халфът на Нафтекс Цветомир Валериев е под въпрос за предстоящия мач от 28-ия кръг на Източната Б група със Спартак Пд. 25-годишният футболист продължава да лекува травма в бедрото, заради която пропусна победата над Дунав Русе през уикенда.

„Валериев продължава да се оплаква от болки в бедрото. През следващите няколко дни ще видим какво е състоянието му. Няма да рискувам с преждевременното му пускане в игра. Той няма да играе срещу Спартак, ако не е 100% здрав”, заяви старши треньорът на „шейховете” Диян Петков.

Добрата новина за наставника на Нафтекс е възстановяването на друг футболист от полузащитата – Георги Алексиев. Младият халф бе извън терена повече от месец, но вече се готви наравно с останалите си съотборници. Напълно здрав е и опитният бранител Веселин Пенев, който игра 90 минути при гостуването в Русе.

Мачът със Спартак Пд е в събота (30.05) от 18,00 часа на стадион „Лазур” в Бургас. Срещата ще бъде ръководена от варненска съдийска бригада, начело с Димо Радев и помощници Траян Енчев и Иван Кирилов.