Барселона смята да се порадва на новата си корона на европейски шампион, като развърже кесията за трансфери през лятото. Италианският Corriere Dello Sport твърди, че „каталунците” ще отправят оферта за звездата на Интер Златан Ибрахимович. Според изданието, предложението ще е за 60 милиона евро, като президентът на Барса Жоан Лапорта мисли върху два варианта за трансфер.

Първият е да предложи пари плюс смяна на играчи, и ще се състои в това да прати на „Сан Сиро” Самуел Ето`о, и да доплати 20 милиона евро на Интер. Втората опция е цялата сделка да е само в кеш, и испанците да се надяват, че Масимо Морати ще бъде съблазнен от сумата, макар тя да е далеч от желаното от него. Цената на Ибрахимович по принцип бе обявена за около 100 милиона евро.

Дори Интер да приеме офертата, след това Барса ще трябва да изпълни желанията на самия футболист. Барселона ще предложи на Ибра 7.5 милиона евро на година за следващите пет сезона. Това също е далеч от 12-те милиона, които прибира в Милано. Шведският голмайстор обаче ще получи специални привилегии в Барселона, като например ще държи правата върху собствения си образ, което може да му донесе до 14 милиона евро общо на година.