Наставникът Давиде Балардини е помолил да напусне тима на Палермо, а президентът на сицилианците Маурицио Дзампарини обвини за това отбора на Лацио.

Балардини бе на път да бъде уволнен на няколко пъти през този сезон, въпреки че бе близо до класиране на тима в Лига Европа.

Дзампарини заяви за "Radio Radio TV": "Балардини ми каза, че иска да напусне. Аз го помолих да си помисли до 10 юни и ако тогава продължава да иска това, ние ще прекратим неговия договор за да го направим щастлив. Ние ще се опитаме да го накараме да види смисъла на нещата. След толкова месеци на добри игри и обща работа, той не е казвал никога нищо. Аз съм напълно разочарован, объркан и ядосан. Аз никога не съм попадал в такава ситуация, но опитът ми подсказва, че тук е замесен друг клуб. Много се дразня, че Лотито е започнал този фарс преди шест седмици. Този метод не ми харесва. Лотито лесно можеше да ме попита и ние най-вероятно щяхме да се разберем. Аз все пак смятам, че Балардини ще преосмисли нещата и ще остане при нас. Но каквото и да се получи, Делио Роси няма да бъде наш треньор".