Реал Мадрид завърши сезона в Примера дивисион по кошмарен начин, губейки като гост от опашкаря Осасуна с 1:2. Спечелените три точки се оказаха от решително значение за домакините. Осасуна запази елитния си статус и за новата кампания, а за сметка на това Бетис ще мери сили във второто по-сила ниво в Испания.

Освен Бетис в Сегунда дивисион през следващия сезон ще играят и тимовете на Нумансия и Рекреативо Уелва, които останаха съответно на предпоследно и последно място.

Двубоят на „Лос Пахаритос” започна добре за „белия балет”, който успя да поведе в 11-ата минута на срещата след гол на Игуайн. Радостта на гостите обаче трая само четири минути. Плашил се възползва от глупава грешка на вратаря Икер Касияс и върна своя тим в мача.

Второто полувреме започна отново интересно като в 56-ата минута играта трябваше да напусне Мичел Салгадо, който бе изгонен с директен червен картон. Това окрили домакините и в 60-ата минута Осасуна успя да поведе. Голът за „червените” вкара Хуанфран, който в крайна сметка се оказа решаващ.

В заключителните секунди на срещата преждевременно към съблекалните пое и холандецът Клаас Ян Хунтелаар. Това бе пета поредна победа за „кралския клуб”, който завършва кампанията на второ място на 9 точки от шампиона Барселона.

В същото време Бетис не успя да победи на своя стадион гостуващия Валядолид и завърши наравно 1:1. Спечелената точка се оказа недостатъчна за спасението на тима. В другите мачове от днес се получиха следните резултати: Еспаньол – Малага 3:0; Нумансия – Севиля 0:2; Сантандер – Хетафе 1:1; Хихон –Уелва 2:1.