Бразилският полузащитник Кака вече е преминал медицинските изследвания в Реал Мадрид, съобщи вестник „Марка”. Лично шефът на лекарския щаб на „белите” Хуан Карлос Ернандес е провеждал тестове на суперзвездата над три часа в бразилска клиника.

Бразилската футболна федерация отказа да пусне Кака до Мадрид, което наложи пътуването на Ернандес до страната на кафето. В момента футболистът се подготвя за световна квалификация от Зона Южна Америка. Очаква се Кака да бъде представен официално като играч на Реал Мадрид на 30 юни на „Бернабеу”.

Медиите в Бразилия следят всяка стъпка на местния любимец, и твърдят, че той е напуснал хотела на националите в 9 часа сутринта. Половин час по-късно той е бил в клиника Ipork, където е преминала първата част от изследванията.

Кака останал там до 11 часа, а 20 минути по-късно вече е бил в болница Hope, където под наблюдението на Ернандес са минали и останалите тестове. В 12.35 Кака е напуснал клиниката с усмивка на лицето.

Очаква се час след полунощ българско време Кака да даде пресконференция, за да потвърди новината. Новият президент на Реал Флорентино Перес вече е приключил останалата част от трансфера с Милан, като „росонерите” прибират 65 милиона евро, а Кака остана в Мадрид за пет години.