Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон заяви, че трансферът на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед в мадридския клуб е бил договорен още миналото лято.

Роналдо ще се присъедини към "белите" за 80 милиона паунда, след като Юнайтед прие рекордната оферта за португалския национал.

Калдерон, който напусна Мадрид в средата на сезона, заяви, че е имало предварително споразумение от миналата година, но потвърди, че сделката не е била сигурна тогава.

„Това е голямо събитие за Реал Мадрид, Роналдо е един от най-добрите футболисти в света. Той ще помогне на бившия ми клуб да спечели титли. Миналия сезон от Юнайтед решиха да не го продават, защото беше твърде рано и всички се съгласиха това да стане тази година. Мисля, че това е добре за самия футболист - той искаше да се присъедини към клуба и го каза много пъти. Това също е добре за Реал Мадрид, както и за Манчестър Юнайтед - те ще спечелят много пари от трансфера", заяви Рамон Калдерон.

„Всички, които участваха в сделката, се съгласиха тя да се осъществи този сезон. Случи се сега, защото миналия сезон беше твърде рано”, каза още Калдерон.