Новакът в А група Сливен зае 12-то място в крайното класиране и запази елитния си статус. Президентът на клуба Йордан Лечков заяви, че е доволен от представянето на сливенските футболисти и сподели още интересни свои виждания.

„Нашият отбор се справи нелошо през първия полусезон. Аз съм изключително доволен от представянето на отбора като цяло. Доброто представяне не се хареса на много хора, и това повлия на футболистите психически, някои си помислиха и че са много големи футболисти, и затова имахме лош втори полусезон. Продължаваме да разчитаме само на наши момчета, да избираме от нашия регион,” коментира Лечков.

„Засега изглежда, че ще се разделим с четири-пет основни футболисти, това е хубаво, след като искат толкова много наши, значи сме работили правилно. През 2009/2010 се надявам да направим също едно добро представяне в А група,” обясни босът на сливналии. „На третата година ще атакуваме, да не ги плашим много хората. 2010/2011 е друга бира. Сега ако кажем, дай ще ставаме шампиони, те ще се уплашат.”

За Лечков, има приз, по-важен и от титлата:„Футболната общественост ни връчи награда за феърплей, това за мен е повече от шампионска титла. Това показва, че ние играем честно, точно, без уговорки и без продадени мачове. Докато аз съм тук, няма да има такива мачове.”

Трансфери в отбора ще има, но те ще са ясни през следващата седмица. Футболистите на Сливен се събират на 28 юни и ще се подготвят изцяло в града на Сините камъни.