Президентът на Славия Венци Стефанов даде интервю за Гонг, в което той не пропусна да атакува националния селекционер Станимир Стоилов и директора на националните отбори Наско Сираков. Естествено бе застъпена и темата за трансфера на Митко Рангелов в Борусия Дортмунд.

Продължава враждата по оста Стефанов – Сираков и Стоилов. Венци отговори на публикация в медиите, в която Стоилов пак заявява, че е правен опит да му се реди състава на националния тим.

„Просто ще си послужа с малко по-силен израз”, започна Стефанов. „Това може да го каже само много прост човек, защото по този начин показва своята слабост и безсилие. Ако съм му се обаждал и бе ме послушал, то нещата щяха да са по-различни. Той може да ме обяви за виновник и за свинския грип, който върлува. Националният отбор трябва да бъде светиня. Всеки един, който се занимава с националния тим, трябва да има много чисти ръце. Не можеш да си правиш експерименти с националния отбор. Експерименти може да си правиш с любениците в хасковско или с баничките в старозагорско, но не и с националния отбор. За сетен път се доказа, че тези момчета не разбират от това нещо. Този отбор трябва да се ръководи от знаещ и можещ човек.”

Венци Стефанов е предлагал на Боби Михайлов италиански треньор. Той е знаел и за желанието на Авраам Грант. Президентът на Славия отново потвърди, че не се е месил в работата на Стоилов и единствените му думи към него са били: „Не се подигравай със Славия”. Те са били в отговор на казано от Стоилов и Сираков в едно кафе, че в националния тим започвал „син терор”.

Стефанов е доволен от трансфера на Димитър Рангелов в Борусия Дортмунд и не вярва, че участието му в националния отбор е помогнало на Митко да напусне Енерги.