Бившият президент на ПФК ЦСКА Александър Томов заяви в открито писмо до медиите, че новото ръководство на „червените” не трябва да търси вина за възникнали проблеми в бившите собственици на клуб.

От пресцентъра на офиса на Александър Томов заявяват:

„Във връзка с някои изказвания на члена на новото ръководство на ПФК ЦСКА Димитър Борисов пред медиите, че сегашните финансови проблеми на ЦСКА се дължат на бившите му ръководители сме длъжни на уточним следното:

1. Каквото и да е позоваване на възникнали проблеми в следствие на задължения от минали периоди е некоректно и юридически несъстоятелно. В цената за придобиване акциите на клуба, определено от Димитър Борисов в печата на 11 млн. евро са включени всички онаследени задължения осчетоводени като такива. Към датата на сключване на договора (март 2009г.) клубът е получен без задължения, и това е прието от новите собственици.

2. ПФК ЦСКА е приключил 2008 г. със счетоводна печалба, което личи ясно от приетия и представен на компетентните органи счетоводен отчет. Печалбата за 2008г. на клуба е над 2,5 млн.лева.

3. И старите и новите акционери на клуба са освободили от отговорност членовете на Надзорния и Управителния съвет на ЦСКА, което се дължи на добрите показатели и гореизложените факти.

4. Разбираеми са финансовите трудности на „Титан”, както и забавянето на редица плащания по сделката с ЦСКА, но не е коректно тези проблеми да се прехвърлят от болната върху здравата глава.

5. Бившото ръководство на ЦСКА е предало клуба без всякакви задължения и на първо място във временното класиране на А ПФГ с 4ри точки преднина към 9 април 2009 г. Балансът на това ръководство в спортно-технически план е от 70 мача само 3 загуби и 60 победи, шампионска титла с 16 точки разлика от „Левски” и завоюване на Суперкупата на страната.

6. Отнетият лиценз на ПФК ЦСКА през юли 2009г. е връх на беззаконието и политическата мафия в страната, което личи от правните аргументи изложени в списание „Правен свят” от м. юли-август 2009г.

Александър Томов, Президент на ПФК ЦСКА в периода 04.12.2006г. – 09..04.2009 г.".