Новозеландски състезател по таекуондо смени професията си и стана проститутка. Целта на Лоугън Кембъл е да събере пари за участието си на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Кембъл, който игра осминафинал в Пекин преди година, е отворил „елитен мъжки клуб” в Оуклънд, пише местния Sunday Star Times.

За да се състезава на Олимпиадата през 2008 година, Кембъл плати над 58 хиляди паунда (150000 новозеландски долара), повечето от тях дошли от родителите му. Той обаче споделя, че вече не може да разчита само на майка си и баща си, и затова е започнал частния бизнес. Проституцията е легална в Нова Зеландия, ако имаш нужния лиценз.

Федерацията по таекуондо в Нова Зеландия не одобрява подходите на своя възпитаник, като обяви, че може да не го включи в олимпийския отбор. „Той трябва не само да е добър атлет, но трябва и да служи за пример на младото поколение в страната,” коментираха от централата.

Според Кембъл, който в момента си почива от активния спорт, пътешествието му до Лондон ще струва около 300000 местни долара (117 хиляди паунда), но тази сума ще е събрана до 2011 година благодарение на новото му поприще.