Сагата около договорите на Тодор Тимонов и Николай Манчев с ЦСКА е на път да приключи с положителен резултат за „червените”, но все пак продължава. От армейския клуб все още официално не са обявили, че Тимонов и Манчев имат официални договори, въпреки че упорито се коментира, че това е факт. Играчите са се срещнали днес с шефовете на ЦСКА, като за пореден път са получили уверения и гаранции за преминаването си. Двамата са се разбрали за контракти за по 3 години с ЦСКА.

Шефовете на „червените“ изчакват да бъдат обявени картотеките за новия сезон, за да е сигурно, че няма да има допълнителни проблеми.

От „Армията“ защитават тезата, че Тимонов и Манчев на практика вече нямат договори с Ботев, тъй като са подали молби до районния съд в Пловдив. Юристите, които защитават правата на двамата са на мнение, че докато върви дело в гражданския съд се блокират решенията на БФС. По този начин футболната централа няма право да спира развитието на играчите. Именно това е основанието, на което се позовават от ЦСКА.

В същото време пък се изясни, че така или иначе двамата футболисти не са подавали и не смятат да подават молба до Арбитражния съд на БФС, което означава, че на практика ситуацията няма как да се промени независимо кога ще заседава съда. Така единственото, което се чака е решението на БФС да картотекира двамата играчи за мачовете от първенството, като и за евротурнирите.