Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън бе доста доволен от четирите победи на своя тим в Азия и след днешния успех над Ханчжоу Грийнтаун с 8:2 заяви, че Димитър Бербатов ще играе като истински централен нападател на "червените дяволи" през новия сезон във Висшата лига на Англия.

Шотландецът заяви за българския национал, който се отличи днес с гол и три асистенции: "Очаквах формата, която видяхме от Бербатов! Миналият сезон бе доста странен за него и може би ние не го използвахме по правилния начин, но сега вече знаем със сигурност как да го използваме - изтеглен по-напред на терена, играещ като централен нападател".

Фъргюсън коментира пред клубната телевизия на английския шампион и Майкъл Оуен, който днес реализира две нови попадения за Юнайтед: "Въпреки четирите си гола, приносът на Майкъл за нашата атака бе много голям. Ние се радваме на това, което показа Майкъл, но да ви кажа честно аз го очаквах. Големият опит, който има той, ще бъде предимство за нас. Той се радваше, че идва в нашия тим, тъй като ние сме отбор, който винаги играе атакуващо. Аз смятам, че Майкъл има нужда от това".

Относно младото сръбско крило Зоран Тошич, който също вкара след асистенция на Бербо, Фърги заяви: "Зоран вкара прекрасен гол! Той има страхотен ляв крак, интелигентен е и върши много работа по терена. Той трябва само да подобри физиката си, защото ние имаме големи изисквания към него". Босът на Юнайтед допълни, че турнира "Ауди Къп", който започва тази седмица, ще "бъде добра подготовка" за тима за новия сезон. Фъргюсън освен това призна, че към групата на Юнайтед в Германия ще се присъединят Неманя Видич, младият ирландски бранител Крег Каткарт и новото попълнение Антонио Валенсия.