Лидерът на баскетболния Спартак Плевен Хрисимир Димитров вярва, че при малко повече шанс неговият тим може да преодолее ЦСКА и да стигне до финала на мъжкото ни баскетболно първенство. Плевенчани отстраниха бойкия Балкан Ботевград след силна игра и в двата четвъртфинални двубоя.

„Очакванията ми се оправдаха. Бяхме наясно, че трябва да вземем един мач в Ботевград и трябваше да е първия, защото после щеше да е много по-трудно. Направихме го по най-добрия начин. Бяхме уверени, че сме по-добрия тим и всичко си дойде на мястото. Във втория мач излязохме с още по-голямо самочувствие”, заяви националът и коментира още: „Не сме съхранявали сили. Просто до преди плейофите редувахме сили и слаби игри. Трябваше да изчистим непостоянството. Надявам се да сме видели къде сме допуснали грешки и да не ги повтаряме.”

Хриси Димитров очаква феновете в Плевен да подкрепят отбора в срещите с ЦСКА от полуфиналния плейоф. „Те ни вярват и виждат, че ние се раздаваме на игрището. Изиграхме доста силни мачове с ЦСКА и ЛукОйл, а малко не ни достигна да победим червените. С малко повече шанс вярвам, че можем да отстраним ЦСКА. Поне така си говорим в отбора”, сподели баскетболистът и добави, че ще е доволен от сезона само, ако Спартак Плевен финал. „Като изключим ЛукОйл останалите тимове са доста равностойни. Иска ми се, ако има шанс да играем финал. Липсва ни постоянство в мачовете, които играем като гост”, каза още Хриси, а по повод грижите около двете си дъщерички сподели: „Много е хубаво всичко, което се случва. Когато не съм на тренировки и мачове постоянно съм в къщи при семейството ми. Сега съпругата ми има повече грижи, но помагам с каквото мога.”