Холандският ПСВ Айндховен и Ливърпул са се договорили за привличането на българина Ники Михайлов, научи Гонг. Националният вратар ще премине при „филипсите” от зимата, когато трансферния прозорец в Европа отново е отворен.

Сделката не стана сега, защото Твенте, където вратарят играе, не го пусна, заради съществуваща клауза в договора, която позволява на тима от Еншаде да го направи.

Така, както Гонг първи съобщи, Николай Михайлов ще стане вторият българин в ПСВ Айндховен след Станислав Манолев. По непотвърдена информация, Ливърпул ще вземе около 1.5 милиона евро за правата на Михайлов-младши.

При това положение, вратарят ще пази в Твенте до Нова година, след което окончателно ще скъса с Ливърпул, който го купи сензационно преди време.

С ключова роля в предстоящия трансфер е треньорът Фред Рутен, който работи с Михайлов в Твенте преди време. Специалистът искаше българския талант още докато тренираше Шалке, но тогава до трансфер не се стигна.

Разбира се, делата на Ники Михайлов се движат от неговия мениджър Лъчезар Танев. Импресариото е в Англия, където освен по въпроса с Ники Михайлов работи усилено и за трансфера на Мартин Петров от Манчестър Сити в Тотнъм.