Крилото на българския национален отбор по футбол Мартин Петров ще бъде представен до няколко часа като играч на Тотнъм, след като премина успешно медицинските прегледи на стадион "Уайт Харт Лейн".

Вестник "Лондон Ивнинг Стандарт" съобщава, че българският полузащитник, който пристигна снощи в британската столица, се срещнал с официални лица от лондонския клуб и след като премина медицинските прегледи ще парафира официално с "шпорите". Дейвид Бентли пък заминава в обратната посока към Манчестър Сити преди да затвори летния трансферен прозорец в 19:00 часа българско време.

Петров бе дългосрочна цел на Тотнъм, след като бившият мениджър Мартин Йол се опита да го вземе, но трансферът бе блокиран от тогавашният спортен директор Деймиън Комоли. Английският национал Дейвид Бентли пък е недоволен от статута си на резерва в тима от Северен Лондон и ще иска да развива кариерата си в Сити. Реднап, който взима Петров за заместник на Лука Модрич, ще привлече днес и друг хърватски национал - Нико Кранчар, който също мина медицинските прегледи в Северен Лондон. Така Кранчар ще заеме мястото, което Модрич по принцип заема в средата на терена, а Петров ще играе на фланга, където от началото на сезона играеше контузената хърватска звезда на "шпорите".