Очакваният трансфер на Мартин Петров в Тотнъм пропадна, съобщи от Лондон мениджърът на футболиста Лъчезар Танев специално за Гонг.

Българският национал ще остане в настоящия си клуб Манчестър Сити. Сделката бе спряна по решение на мениджъра на гражданите Марк Хюз, който стопира трансфера.

Ето какво сподели Лъчо Танев по телефона от Лондон относно пропадналия трансфер на Мартин в Тотнъм:

„В крайна сметка Манчестър Сити се отказа от сделката основно заради нежеланието на мениджъра Марк Хюз Мартин да напусне отбора. Фактически това е ситуацията и аз не мога да гадая какви са фактите. Все пак, за да вземе едно такова становище пред ръководството на тима, предполагам, че Хюз ще разчита на негов, въпреки че този момент от новия сезон не виждам това да е факт.”

„Не желая да влизам в подробности защото мисля, че трябва да пазя някаква дискретност за тези неща, но все пак мога да кажа, че аз не съм участвал директно в преговорите между двата клуба. Естествено бях в течение на всичко и каквото трябва съм казал и споменал абсолютно категорично и пред единия, и пред другия клуб. Едно е когато ти си посредник между двата клуба и когато представляваш играча и ангажимента ти е да направиш добър неговия договор.”

„При всички положения Мартин искаше да дойде да играе в Тотнъм. Когато виждаш, че в началото на сезона не играеш и имаш проблеми от това естество, и идваш в клуб, който те иска на 100% - в случая Хари Реднап и Тотнъм, естествено, че това са неща, които те карат да вземаш решение. Желанието на Мартин при тази ситуация беше да играе за Тотнъм. Все пак светът не е свършил. Той има един доста добър договор с Манчестър Сити, който трябва да изпълнява. Контрактът му изтича след една година, така че нищо не се знае оттук нататък. Възможно са много варианти. Защо не и продължаване на договора му там. Изключено е до края на трансферния прозорец да се помени. Това е окончателно решение на Манчестър Сити. Техните инструкции бяха играчът да се прибира за България за лагера на националния отбор.„

„Интерес от други клубове може да е имало, но конкретни действия - не. Смятам, че Мартин е на една възраст, на която може да превъзмогне тези неща без големи усилия.”

Мениджърът внесе яснота и около сделката между Ливърпул и ПСВ за трансфера на Николай Михайлов в холандския гранд. Очаква се сделката да претърпи развитие през януари, когато се отваря зимния трансферен прозорец: „ПСВ има сериозен интерес да закупи Ники Михайлов. Това показа и в офертите към Ливърпул до този момент. Постигна се споразумение за цената на футболиста. Естествено както и очаквах Макларън не даде съгласието си договорът му с Твенте да бъде прекъснат. Това обаче дава възможности да се говори по време на зимния трансферен прозорец, а след като изтече този сезон Николай ще бъде свободен да взема решение. Това при всички положения звучи доста позитивно.”