Литекс се класира за финала на турнира за Купата на България. На Градския стадион в Ловеч „оранжевите” постигнаха минимална победа с 1:0 над Берое.

За трофея ловчанлии ще спорят с Левски. По-рано днес шампионите на България победиха с класическото 3:0 Локомотив в Пловдив.

Авторът на единственото попадение във втория полуфинал е Крум Бибишков. Нападателят се разписа в 23-та минута и осигури победата на своя отбор.

Футболистите на Люпко Петрович диктуваха събитията на терена през целия двубой и логично продължават напред в турнира. Още в 5-та минута ловчанлии пропиляха чудесна възможност да открият резултата в своя полза. Тогава след центриране на Манолев отдясно по атаката на Литекс Бибишков се засуети в малкото наказателно поле и не успя да нанесе точен удар в очертанията на вратата. В 21-та минута Бето финтира Минчев, шутира силно от аут линията, но топката мина на сантиметри от гредата. Две минути по-късно логичното се случи и Литекс поведе в резултата -Сандриньо преодоля двама защитници на гостите, подаде технично на Бибишков, който от малкото наказателно поле от движение простреля вратата на Беконо за 1:0.

Играта на стадиона се успокои до 39-та минута, когато вратарят на гостите спаси опасен удар на Бето. Бразилецът стреля силно с глава, но стражът с акробатичен плонж улови кълбото. Минута по-късно Бибишков пропусна страхотен шанс да удвои, след като не успя да уцели топката след пас на Бето

Втората част на двубоя също премина под превъзходство на домакините. 11 минути след почивката Манолев стреля силно от около 30 метра, но топката мина на сантиметри над напречната греда. Първото сериозно положение пред вратата на Тодоров дойде в 75-та минута, когато Герасим Заков се измъкна от Роберт Попов, но шутът му от границата на наказателното поле бе уловен от стража на „оранжевите”.

След днешния минимален, но ценен успех отборът на Литекс се класира за финалната среща за Купата на страната. На 24 май ловчанлии ще се изправят срещу Левски на стадион „Берое” в Стара Загора.